Sport kao smisao života

        Sport je ogledalo društva, odražava ono najbolje što pojedinci i nacija posjeduju. Danas sport predstavlja, osim zabave i rekreacije, veoma važan dio ljudskog i društvenog ide- ntiteta. Sa razvojem tehnike i tehnologije, sport je dobio veoma značajno mjesto u razvoju svakog djeteta. Jedan od uspješnih profesora Fizičkog vaspitanja u Crnoj Gori je DANILO RISTIĆ.

Rođen  je 24.02.1985. godine u Mojkovcu. Profesor je fizičkog vaspitanja u JU SMŠ “Vuksan Đukić” Mojkovac, trener u atletskom klubu “Tara” i nacionalni trener u atletskoj reprezentaciji Crne Gore za bacačke discipline.

Veoma uspješan u svom poslu, osvajač je brojnih medalja i nagrada, kako na školskim takmičenjima tako i u klubskim. Kao mentor školskih takmičenja ostvario je veliki uspjeh sa svojim učenicima i to:

                                ATLETIKA – ŽENE

·   I mjesto na Regionalnom, Državnom i Balkanskom prvenstvu u Ohridu u bacanju kugle osvojila je Vesna Kljajević

·   I mjesto na Regionalnom i Državnom prvenstvu u skoku u vis osvojila je Irena Bošković

                                MALI FUDBAL – MUŠKARCI

·   I mjesto na Regionalnom, Državnom i Balkanskom prvenstvu u Ohridu osvojili su : Andrija Stanić, Bane Bulatović, Danilo Zindović, Trifun Fuštić, Aleksa Vlahović, Nikola Vujisić, Ognjen Vuković, Miodrag Đukić, Lazar Šćepanović i Radoš Grdinić

                                 RUKOMET – MUŠKARCI

·   I mjesto na Regionalnom, Državnom prvenstvu i učešće na Svetskom školskom prvenstvu u Beogradu osvojili su: Lazar Vojinović, Vanja Rakočević, Ognjen Čigoja, Vasilije Radović, Lazar Lozo, Lazar Dulović, Luka Fuštić, Milija Baltić, Nemanja Zindović, Filip Barac, Janko Medojević, Andrija Jokić, Drago Dulović i Sergej Braunović.

“Naša škola ima mnogo razumijevanja za sve učenike koji se bave sportom, pruža im punu podršku i vrednuje svaki njihov uspjeh. Smatram da treba i dalje raditi na razvoju školskog sporta kroz uključivanje što većeg broja učenika u sportske aktivnosti, sa posebnim fokusom na neaktivnu djecu, kao i da je jako važno unaprijediti školsku sportsku infrastrukturu, koja je na raspolaganju djeci u nastavi fizičkog vaspitanja”, ističe Danilo na pitanje da li su talentovani učenici dovoljno afirmisani.