Warning: Undefined array key "action" in /www/wwwroot/mladitalenti.me/wp-content/themes/astra/functions.php on line 2
Seoske škole - Mladi Talenti Crne Gore

Seoske škole

       Život na selu je težak, zanimljiv i zahtijevan, a za razvoj djeteta veoma bitan.  Pored zdravog vazduha i hrane djeca od malena spoznaju ljepote prirode, domaće i divlje životinje. Najbitnija lekcija za djecu koja odrastaju na selu je da se samo radom i velikim zalaganjem postižu i veliki životni ciljevi.

Seoske škole su u prošlosti bile pune đaka, iznjedrile su mnoga eminentna imena iz raznih sfera ali nažalost, u današnje vrijeme sve se više može čuti kako se „gase“ škole jer nemaju đaka. Takav problem ima i JU OŠ „Šukrija Međedović“ Godijevo, opština Bijelo Polje. Pored smanjenja broja učenika, škola ima veoma puno talentovane djece koji ponosno predstavljaju školu na mnogim takmičenjima i smotrama.

Direktor škole Evelin Hasanović, rođen 20. jula 1984. godine u Bijelom Polju, po struci profesor fizičkog vaspitanja, fitnes   instruktor i trener rukometa,za sebe kaže da je odgovoran, organizovan, komunikativan, usresređen na  svaki posao, ambiciozan. Kontinuirano se usavršava i posjeduje niz sertifikata sa brojnih seminara. 

Ističe da škola u Godijevu, kao i mnoge druge seoske škole imaju isti problem sa smanjenjem broja učenika. Škola je udaljena 30km od grada i trenutno broji 72 učenika. I pored raznih situacija, zalažu se za motivisanje i afirmaciju talentovanih učenika.  Organizuju razne vannastavne aktivnosti kako bi učenici mogli da iskažu svoje kreativne ideje i primjene ih u praksi.

Iako imaju puno darovite djece, direktor škole, je posebno ponosan na Nejlu Taruh i Adnana Sijarića koji svojim recitatorskim umijećem predstavljaju školu na mnogim takmičenjima; Badema Sijarić, Emina Hodžić i Đule Zvrko su uspješni iz mnogih oblasti, a posebno se ističu iz matematike, stranih jezika i hemije.

   “Zdrav život ispunjen knjigom, fizičkim aktivnostima, druženjem, uzajamnim poštovanjem i uvažavanjem”, poručuje direktor Evelin svim mladima.